Mark2 images/layout/2005/header/korisno.jpg nedostaje.

Korisno je znati

 
TUV certificat
VOIP Stunt


Što je to Skype?

Skype je maleni programski paket koji se može besplatno preuzeti sa stranice www.skype.com. Koristeći vašu Internet vezu, sa ovim programom, možete komunicirati sa bilo kojim spojenim računalom na svijetu i to besplatno. Također možete održavati konferencijske pozive sa do 5 različitih sugovornika istovremeno, slati instant poruke i dijeliti datoteke. Usluga “Voicemail” (glasovna pošta) će snimiti poruku ukoliko niste u mogućnosti preuzeti poziv. Moguće je dijeliti voicemail (glasovna pošta) poruke među korisnicima.

Uz pomoć Skypa možete također pozivati i bilo koji fiksni telefonski broj po iznimno povoljnim tarifama (http://www.skype.com/products/skypeout/rates/all_rates.html). Skype vam omogućava i uspostavu video poziva upotrebom web kamere (od verzije 2.0). Za najpopularnije lokacije, Skype ima unificiranu cijenu poziva od 0.0187Eur.


Kako testirati audio postavke za Skype telefon, adapter ili slušalicu?

Audio postavke možete provjeriti korištenjem usluge “Echo123”. Pozovite Skype korisnika čiji je nadimak: “Echo123”na način da u početnom prozoru Skypea pri dnu upišete “Echo123” i pritisnete tipku za pozivanje (zelena slušalica). Skype će tada pozvati test računalo. Od vas će se zatražiti da snimite poruku u trajanju od 10 sekundi. Ne prekidajte poziv, i pričekajte da vam se poruka reproducira.

Primanje poziva također možete testirati slanjem poruke “callme” u chat načinu rada sa korisnikom Echo123. Usluga će vas zatim pozvati, vi ostavljate poruku i slušate reprodukciju.


Gdje preuzeti upute za upotrebu za naše proizvode?

Upute na hrvatskom jeziku za naše proizvode potražite na: http://www.mark2.hr/products.php?p=4&s=16. Program Skype možete preuzeti na: http://www.skype.com/download/.

Kako koristiti USB telefon i zvučnike u isto vrijeme?

Vaš USB telefon služi kao mikrofon i zvučnici za Skype pozive. Za to vrijeme ostale zvučne funkcije vašeg računala će se obavljati preko zvučne kartice na vašem računalu. Za detaljnije upute preuzmite pdf dokument na stranici:

http://www.mark2.hr/images/dodaci/manual/kako_koristiti_usb_telefon_i_zvucnike_u_isto_vrijeme.pdf


Kako birati Skype Out sa obične telefonske tipkovnice?

Kada birate običan telefonski broj, Skype OUT zahtijeva biranje “+” prije telefonskog broja. Kada birate sa običnog telefona, jednostavno zamijenite “+” sa “00”. Format za biranje brojeva je: 00 – pozivni broj države – pozivni broj grada – telefonski broj.


Zašto koristiti USB telefon/adapter za Skype?

USB telefon se spaja na vaše računalo uz pomoć USB kabela. Pretvara signal u/iz digitalnog signala, što rezultira zvukom visoke kvalitete. Pozivi Skype na Skype PC na PC) uz pomoć širokopojasnog interneta (ADSL) su obično bolje kvalitete nego pozivi preko obične zemaljske telefonije (PSTN).

Korištenje slušalica sa mikrofonom nije preporučljivo zbog povratne eho smetnje, što može rezultirati time da sami sebe čujete tijekom razgovora.

Prednosti Internet poziva:

  • Besplatni pozivi među registriranim Skype korisnicima (registracija je besplatna).
  • Pozivanje bilo kojeg telefonskog broja po izuzetno povoljnim tarifama.
  • Nema računa ni pretplate, sve što morate je kupiti određeni kredit na Skype web stranici (za Skype Out uslugu) http://www.skype.com/products/.
  • Odlična kvaliteta zvuka.
  • Besplatni konferencijski pozivi sa do 5 Skype korisnika.
  • Mogućnost pozivanje i primanje poziva bez telefonske instalacije u stanu (npr. Preko kabelskog interneta, bežične veze -Wi-MAX i sl.).

Skype Extra

Skup dodataka za Skype drugih proizvođača. Provjerite na www.skype.com.

» Preporučujemo
Mark2
» Jamstvo
Mark 2 jamči original atest i pruža servisnu potporu. Prilikom kupovine obvezno zatražite jamstveni list.
jamstvo
» CJENIK
» Emailing
Prijavom na naš mjesečni newsletter ostvarjuete pravo na izuzetne popuste!

* Obavezno popuniti

*

*

*Email Marketing by VerticalResponse